Rechtszaak Voor Beginners - Dé 7 Fouten en 21 Vakjargon Woorden Die Jij MOET Kennen

Hoe werkt een rechtszaak? Wie, wat en waar moet je allemaal op letten?

Haal de angst en onwetendheid weg, leer waar jij je op moet voorbereiden. Krijg de juiste strategieën en kies voor advocaatkosten besparen én winnen.

Een rechtszaak zit niemand op te wachten. Je weet dat het veel geld kost en dat de kans op verliezen 50% is. Maar klopt dit wel? Of is dit een gedachte die gecreëerd is? Vanuit onze ervaring kan je de kans op winnen beïnvloeden en kan je zelf heel goed grip op je advocaatkosten houden.  Maar welke stappen zijn er als je een rechtszaak wilt beginnen?

Geschreven door: Marije

advocaatkostenbesparen.nl - hoe werkt een rechtszaak en waar moet je allemaal op letten?

Lees verder als jij wil besparen op advocaatkosten!

Zonder het juiste plan of de juiste strategie heb je een grotere kans op het verliezen van je rechtszaak. Maak een andere keuze en ga wel voor een plan, leer dan ook eerst over de basis elementen voor rechtszaken.

Rechtszaak voor Beginners, het klinkt kinderachtig maar echt als je deze basis kennis gelezen hebt dan ben je al voor 60% goed voorbereid. Sla dit artikel op of deel deze met mensen die te maken krijgen met het recht. 
Wat je als eerst moet begrijpen is dat een rechtszaak, net als andere dingen, bestaat uit stappen. Ook in verschillende soorten rechtszaken worden deze stappen gewoon herhaald. Zodra je deze stappen snapt, dan wordt alles makkelijker.

THE BASICS - de basisbegrippen van een rechtszaak

De eerste die ik wil uitleggen zijn de basisbegrippen van een rechtszaak. De vakjargon die juristen, advocaten en rechters gebruiken is niet te begrijpen als je van te voren niet je huiswerk hebt gedaan. 
In dit artikel breng ik de bijzondere woorden expres naar voren, zodat je snel leert wat er van je verwacht wordt en welke actie je moet ondernemen. 
Voorbeeld: pleidooi. Een pleidooi is in het recht de benaming voor de pleitrede die door een advocaat voor een gerechtelijke instantie ten behoeve van zijn cliënt wordt uitgesproken. In normale taal uitgelegd: een pleidooi is jouw verhaal kort samengevat, dit pleidooi wordt door de advocaat vertelt tegen de rechter.

Dé 21 vakjargon begrippen bij een juridisch conflict:

Als je geen kennis  hebt over het recht dan kan het je nogal intimideren. Om dit voor te zijn heb je hier alvast de 21 meest gebruikte vakjargon en termen die advocaten en rechters veel gebruiken:

 

  1. Dagvaarding: Een officiële oproep om voor de rechtbank te verschijnen, meestal met betrekking tot een juridisch geschil.
  2. Gedaagde: De partij die wordt aangeklaagd of beschuldigd in een juridische procedure.
  3. Eiser: De partij die een rechtszaak aanspant of een aanklacht indient tegen een andere partij.
  4. Getuige/Getuigenis: Een persoon die onder ede getuigt over wat hij of zij heeft gezien, gehoord of anderszins waargenomen in relatie tot de zaak.
  5. Vonnis: De uiteindelijke beslissing of uitspraak van de rechter in een juridische zaak.
  6. Rechtszaak: Een formeel juridisch geschil dat wordt beslecht door een rechtbank.
  7. Rechtbank: Een overheidsinstantie die bevoegd is om juridische geschillen op te lossen en wetten toe te passen.
  8. Veroordeling: Een juridische uitspraak waarbij een persoon schuldig wordt bevonden aan een strafbaar feit.
  9. Bewijsmateriaal: Documenten, getuigenverklaringen, e-mails, WhatsApp berichten, foto's, video's, en andere items die worden ingebracht ter ondersteuning van een zaak.
  10. Bewijslast: De verantwoordelijkheid om overtuigend bewijs te leveren om de aanspraken of verdedigingen in een rechtszaak te ondersteunen.
  11. Rechtsmiddelen: Juridische stappen of procedures die beschikbaar zijn om een ​​geschil op te lossen of een beslissing van een rechtbank aan te vechten.
  12. Repliek: Een reactie van een partij op de argumenten of beweringen van de tegenpartij in een rechtszaak.
  13. Dagvaarding: Een officieel juridisch document dat een persoon oproept om voor de rechtbank te verschijnen als getuige of als beklaagde.
  14. Getuigenverhoor: Een procedure waarbij getuigen onder ede worden ondervraagd door advocaten om informatie te verstrekken die relevant is voor de zaak.
  15. Verweer: De reactie van de verdediging op de aanklachten of claims van de eiser in een rechtszaak.
  16. Voorlopige voorziening: Een tijdelijke beslissing of bevel van de rechtbank om onmiddellijke actie te ondernemen of om de status quo te behouden in afwachting van een volledige hoorzitting of proces.
  17. Mediation: Een alternatieve vorm van geschillenbeslechting waarbij een neutrale derde partij wordt ingeschakeld om te helpen bij het bereiken van een minnelijke schikking tussen de betrokken partijen.
  18. Pleidooi: Een formele mondelinge presentatie van argumenten voor de rechtbank door een advocaat ter ondersteuning van zijn of haar zaak.
  19. Pleitnota: Een schriftelijk document waarin de argumenten van een advocaat in een rechtszaak worden uiteengezet en aan de rechtbank worden voorgelegd.
  20. Jurisprudentie: Eerdere gerechtelijke beslissingen en uitspraken die worden gebruikt als precedenten om de huidige zaak te beoordelen en te beslissen.
  21. Cassatie: Een procedure waarbij een partij hoger beroep instelt bij een hogere rechtbank om een ​​beslissing van een lagere rechtbank aan te vechten.
Geld besparen op advocaatkosten? www.advocaatkostenbesparen.nl

Welke 7 fouten worden er het meest gemaakt in een rechtszaak?
Waarmee verlies je dus veel geld?

 

Fout 1: Zonder jezelf voor te bereiden op wat komen gaat blind vertrouwen op een advocaat. De controle weggeven en niet weten wat er komen gaat kost je geld en kan ervoor zorgen dat je verliest. 

Fout 2: Alles overlaten aan je advocaat en de verwachting hebben dat deze persoon jou wel ongeveer begrijpt. Nee! Ho! Stop! Het is jouw verantwoording dat je advocaat alles van je ontvangt en dat jij geeft wat belangrijk is om te winnen.

Fout 3: Er later achterkomen dat mediation ook nog een optie was. 

Fout 4: Een vaag en incompleet verhaal hebben dat aan alle kanten lek is. Bewijsstukken zijn er om jouw verhaal waterdicht te maken, heb je deze niet dan kan een rechter niet in jouw voordeel oordelen.

Fout 5: Een brief opstellen van een getuigen ZONDER handtekening of een bewijsstuk hebben van een bedrijf zonder officieel briefpapier met logo. Geen handtekening of logo kan eruit zien dat jij zelf iets in elkaar gemaakt hebt. 


Fout 6: 
Bewijsstukken inleveren bij de rechtbank na sluiting van het gegeven termijn tot wanneer dit mocht. De rechtbank houdt niet van mensen die daar ook niet meewerken aan de regels die voor iedereen gelden. 

Fout 7: In discussie gaan met een rechter. Nooit doen! Geef alleen antwoordt op de vragen die gesteld worden en verder is jouw taak alleen te luisteren. Jouw advocaat is op dat moment jouw stem. 

Waarom ben ik advocaatkostenbesparen.nl begonnen?

Ik heb in een korte tijd verschillende rechtszaken meegemaakt. De eerste was eng en wist ik niet wat ik moest doen. Een jaar later bereidde ik mijn eigen zaak voor. Ik won en ik had amper kosten. Ik ken de stappen. En dat is waarom mijn klanten bij mij komen. 

Ik heb in een korte tijd verschillende rechtszaken meegemaakt. De eerste was eng en wist ik niet wat ik moest doen. Een jaar later bereidde ik mijn eigen zaak voor. Ik won en ik had amper kosten. Ik ken de stappen. En dat is waarom mijn klanten bij mij komen. Met www.AdvocaatkostenBesparen.nl laat ik zien hoe je jezelf het allerbeste kan voorbereiden en leer ik je hoe je veel advocaatkosten bespaart. Mijn oplossing is dan ook om mensen te behoeden van onnodig stress en al hun spaargeld kwijt te laten raken aan deze kosten. Een rechtszaak hoeft niet duur te zijn, je kan namelijk 95% van de voorbereiding echt zelf doen.

 

Het mooiste van mijn werk is dat ik mensen leer om weer te vertrouwen, ik leer ze om te geloven in zichzelf en in 7 waardevolle stappen om je eigen rechtszaak zelf voor te bereiden, nog zonder 1 euro aan advocaatkosten. 

 

  • Ik leer mijn deelnemers alles wat ik zelf heb meegemaakt

  • Ik deel valkuilen waar echt iedereen intrapt 

  • Ik deel de heftige verhalen 

  • Ik deel de successen

 

Dat is waarom ik dit doe. Ik geloof in toegankelijk en betaalbaar juridisch advies voor iedereen.
Het voeren van een rechtszaak kan zonder stress.

Review Mitchel: "Dankzij Marije en Live dag heb ik alles maximaal kunnen voorbereiden. Hier kreeg ik alle voorbeelden en uitleg. Dit heeft me enorm geholpen en ik heb gewonnen. Ik heb slechts 1950,- euro betaald aan mijn advocaat, dit had makkelijk 10x dat bedrag kunnen zijn."

Heb jij een juridisch conflict en wil jij besparen op advocaatkosten? Doe dan net als Mitchel en vele anderen mee aan de Live dag. Leer welke 7 stappen jij zelf maakt voordat je een advocaat inhuurt. Laat je niet bang maken, ga voor de Live dag. Het is ook voor jou mogelijk!

Dé website waar jij leer hoe je advocaatkosten kan besparen en geeft jou alle kennis om je zaak te winnen!

STOP hoge advocaatkosten! Het kan echt anders!

Zeg JA tegen advocaatkosten besparen en je winkans verhogen met 78%!


Download GRATIS: €1000,- Besparen Op advocaatkosten >

~ Plan een gratis kennismakingsgesprek in >

Doe mee met de cursus: 'Rechtszaak ZELF Voorbereiden' > 


Leer alles over je eigen voorbereiding maken en krijg alle dingen die je vooral niet moet doen.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn blog te lezen. Mocht je vragen hebben ? Stel deze per WhatsApp. Wil je meer dan vragen stellen en even samen brainstormen? Plan dan een (gratis) strategie sessie in.

Stuur mij een berichtje en ik neem binnen 24 uur contact met je op.
Ik ben er voor je, liefs Marije 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.